Долучайтеся до збору коштів на допомогу маріупольським овітянам!
EnglishRussianUkrainian
EnglishRussianUkrainian

РФ пригрозила Болгарії розривом дипвідносин через висилку 70 дипломатів-шпигунів


Росія надіслала Болгарії ноту з вимогою скасувати рішення про вислання російських дипломатів.

Росія надіслала Болгарії ноту / фото УНІАН

Посол Росії в Болгарії Єлєонора Мітрофанова заявила, що Москва розглядає можливість розриву дипломатичних відносин із Софією в разі, якщо вона не скасує рішення про вислання 70 працівників російських дипломатичних представництв.

Про це повідомляє телеканал BNT.

Відповідаючи на питання, якою буде відповідь Росії на вислання дипломатів, вона сказала: “Москва ухвалить дуже кардинальні кроки. Це (вислання) не може пройти непоміченим”.

На уточнення, про що йдеться, Мітрофанова заявила: “Дипломатичні відносини можуть бути розірвані! Москва ухвалить рішення”.

Читайте також:

Раніше стало відомо, що Росія надіслала Болгарії ноту з вимогою скасувати рішення про вислання російських дипломатів за підозрою у шпигунстві. Пізніше існування такого звернення підтвердило і МЗС Болгарії.

У ноті стверджується, що рішення має бути переглянуте до опівдні 1 липня, інакше “перед російським керівництвом буде негайно порушене питання про закриття посольства Російської Федерації у Республіці Болгарія”.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков у вівторок оголосив про вислання з країни 70 працівників російського посольства через те, що вони займалися шпигунською діяльністю. 

Вас також можуть зацікавити новини:



Посилання на джерело >>

Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал: ЧБ Новини Україна